Κυριακή 2 Αυγούστου 2015

Αιγάλεω αλλάζει όψη - 18 έργα και μελέτες από Σεπτέμβρη – Μαυροθαλασσίτης, Μπαρουτάδικο, Κολυμβητήριο αναβαθμίζονται

KYRIAKH 2-8-2015


Ένα «μεγάλο εργοτάξιο» θα θυμίζει το Αιγάλεω από αυτό το φθινόπωρο, καθώς το «Στ. Μαυροθαλασσίτης, άλλοι αθλητικοί χώροι, το ΄Αλσος Αιγάλεω (Μπαρουτάδικο), το Δημοτικό Κολυμβητήριο, δρόμοι, παιδικές χαρές, βρεφονηπιακοί σταθμοί, αντιπλημμυρικά έργα, αγωγοί όμβριων υδάτων, πυρασφάλεια, κυκλοφοριακές μελέτες, κ.ά., είναι μόνο μερικά από τα 18 έργα και μελέτες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη και τα οποία εγκρίθηκαν μετά από πρόταση της σημερινής διοίκησης του Δήμου στην Περιφέρεια (πριν από περίπου μια εβδομάδα).

Τα συγκεκριμένα δε έργα εγκρίθηκαν και εντάχθηκαν σε πρόγραμμα για την άμεση υλοποίησή τους (Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής 2015), ενώ τον Σεπτέμβριο αναμένεται να γίνουν αναλυτικά και οι προγραμματικές συμβάσεις.

΄Ηδη η δημοτική αρχή της πόλης, έχει στείλει για τα τρία από αυτά τα έργα, ολοκληρωμένες τις μελέτες στην Περιφέρεια και συγκεκριμένα για παρεμβάσεις των τεχνικών συνεργείων της στο Μαυροθαλασσίτης, στο ΔΑΚ και στην Μάρκου Μπότσαρη (από Λεωφ. Θηβών μέχρι Στέφ. Σαράφη).

Αίσθηση μάλιστα προκάλεσε και η έγκριση από την Περιφέρεια, της πρότασης που της έκανε ο Δήμος για την εκπόνηση μελέτης, προκειμένου να αξιοποιηθεί το Ποικίλο ΄Ορος, ως πάρκο εναλλακτικού αθλητισμού.

Σ’ αυτό το σημείο να αναφέρουμε ότι όλο το προηγούμενο διάστημα η διοίκηση του Δήμου έκανε με τα τεχνικά της συνεργεία παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων και στην πλατεία του Πνευματικού Κέντρου «Γ. Ρίτσος» (ανακατασκευή, διαπλάτυνση χώρων πρασίνου, κ.ά), ενώ ήδη ανακατασκευάζεται και η πλατεία της Αγ. Τριάδας στην Λιούμη.

Επίσης το εγκαταλειμμένο κτίριο της οδού Δελφών ανακαινίζεται για να στεγαστούν ΚΑΠΗ.
Η σημερινή διοίκηση του Δήμου έχει ολοκληρώσει και την εκκαθάριση – αναμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων στο κέντρο του Αιγάλεω, αλλά και σε ολόκληρη την πόλη.

Απομάκρυνε τα αντιαισθητικά πλαστικά, κυρίως από τις καφετέριες, καθώς και τις πέργκολες, τα οποία αποτελούσαν αυθαίρετες κατασκευές και ως τέτοιες υπάγονταν στις διατάξεις για τα αυθαίρετα, υλοποιώντας έτσι κανονισμό που είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο το 2013, και ο οποίος αφορούσε την αναμόρφωση των κοινόχρηστων χώρων.

Παράλληλα η δημοτική αρχή Μπίρμπα, υπακούοντας στην λογική να μην καταστραφούν οικονομικά οι επαγγελματίες της πόλης, αλλά ταυτόχρονα να γίνει το Αιγάλεω μια βιώσιμη πόλη, αναβαθμιζόμενη λειτουργικά και αισθητικά, μείωσε με δική της ευθύνη τα πρόστιμα στους συγκεκριμένους επαγγελματίες κατά 80%, τα οποία είχαν επιβληθεί από το κράτος με βάση τον νόμο που προείπαμε για τα αυθαίρετα.

΄Ετσι ο Δήμος εκμεταλλεύτηκε το δικαίωμα που σου δίνει ο νόμος, να υπολογιστούν δηλ. οι χώροι βάση αναλυτικού προϋπολογισμού και όχι βάση των τετραγωνικών μέτρων.

Πλέον σε όλη την πόλη έχουν απομείνει μόνο δύο πέργκολες σε κοινόχρηστους χώρους (Εσταυρωμένο, Αγ. Σπυρίδωνα), που ανήκαν σε καταστήματα που έχουν κλείσει και οι οποίες λόγω νομικών κολλημάτων δεν έχουν ξηλωθεί ακόμη από τον Δήμο.



ΠΗΓΗ. inagreece.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου