Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2023

9ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΑΛΕΩ - Συγκέντρωση αύριο στο υπουργείο Εσωτερικών για το θέμα της στέγασης


 

Τον εμπαιγμό μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών από κυβέρνηση και δημοτική αρχή καταγγέλλουν η Ενωση Γονέων Αιγάλεω και η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Εσωτερικών αύριο Παρασκευή στις 9 π.μ. καλεί η Ενωση Γονέων Αιγάλεω, με αφορμή τις εξελίξεις στο 9ο Δημοτικό Σχολείο της περιοχής.

Οπως δηλώνει η Ενωση, «ο εμπαιγμός μαθητών, γονιών και εκπαιδευτικών πρέπει να τελειώσει εδώ! Καλούμε την πολιτεία, τα αρμόδια υπουργεία να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους! Εν έτει 2023 στον δήμο Αιγάλεω κλείνει ένα δημόσιο σχολείο, με ευθύνες τόσο της διοίκησης του δήμου Αιγάλεω όσο και των αρμόδιων υπουργείων, και επεκτείνεται ένα ιδιωτικό. Τραγική συνέπεια: 90 μαθητές μένουν στον δρόμο στα μέσα της σχολικής χρονιάς». Η Ενωση διεκδικεί επαρκή και ασφαλή σχολική στέγη για όλους τους μαθητές, δηλώνοντας ότι αυτό είναι αδιαπραγμάτευτο.

Εμπρακτη στήριξη των Συλλόγων Γονέων του 9ου και του 14ου Δημοτικού Αιγάλεω και της Ενωσης Γονέων της περιοχής εκφράζει η Ομοσπονδία Γονέων Αττικής, καλώντας σε συμμετοχή στην αυριανή συγκέντρωση στο υπουργείο Εσωτερικών.

  • Την «κοροϊδία της διοίκησης του δήμου Αιγάλεω» καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της και η «Λαϊκή Συσπείρωση» Αιγάλεω, καθώς στις 2 Φλεβάρη «που συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο για τις εξελίξεις με το 9ο Δημοτικό, ο δήμαρχος δήλωνε ότι δεν έχει καμία ενημέρωση από την Πολεοδομία για τις εργασίες που γίνονται στο συγκεκριμένο κτίριο και την ίδια μέρα εκδόθηκε άδεια εργασιών δόμησης μικρής κλίμακας από την ΥΔΟΜ Αιγάλεω». Και συμπληρώνει: «Είναι φανερό ότι η δημοτική αρχή είχε εξαρχής βάλει "λουκέτο". Αραγε υπήρχε εξαρχής συμφωνία; Τα αρμόδια υπουργεία δεν γνώριζαν τίποτα για το "έγκλημα" όταν δεσμεύονταν για νομοθετικές ρυθμίσεις; Δεν θα σας περάσει! Δεν αποδεχόμαστε τετελεσμένα!».
 
ΠΗΓΗ.  ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου