Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2014

Ένωση Συλλόγων Γονέων Αιγάλεω - Ανακοίνωση


ΔΕΥΤΕΡΑ 15-9-2014
 
 
 Αγαπητά μας παιδιά, Αγαπητοί καθηγητές και δάσκαλοι, Αγαπητοί γονείς,
Εκ μέρους της Ένωσης Γονέων Αιγάλεω σας καλωσορίζουμε στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και σας ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στο δύσκολο έργο σας.

Δυστυχώς όλο και μεγαλύτερα εμπόδια ορθώνονται στον αγώνα σας για μόρφωση. Καθημερινά νέα μέτρα και νέες πολιτικές σχεδιάζονται πυρετωδώς σε βάρος του λαού, που καταδικάζεται στην φτώχεια και την εξαθλίωση, ενώ η οικονομία καταρρέει και η ανεργία γίνεται μάστιγα ιδιαίτερα για την νεολαία μας. 
 
Ενδεικτικά για την παιδεία αναφέρουμε
α) αύξηση αριθμού μαθητών ανα τμήμα
β) ο ίδιος ο Υπουργός παραδέχτηκε την ύπαρξη 19.500 περίπου καθηγητών-δασκάλων που υπολείπονται για την κάλυψη κενών στα σχολεία
γ) ο ολοένακαι μεγαλύτερος παραγκωνισμός της ειδικής αγωγής .

Επιπλέον το περσινό εξεταστικό σύστημα της τράπεζας θεμάτων( με πέντε φορές αναβαθμολόγηση μπροστά στα μεγάλα ποσοστά αποτυχίας) έδειξε για άλλη μια φορά την προχειρότητα και την αναλγησία του Υπουργείου Παιδείας ..
 
Η παιδεία από δημόσιο αγαθό και κοινωνικό δικαίωμα μετατρέπεται σε προνόμιο για όσους έχουν και μπορούν να βάλουν το χέρι βαθιά στην τσέπη, για όσους αντέξουν το ψυχολογικό και οικονομικό κόστος, ενώ για τους πολλούς επιφυλάσσεται φτωχότερη και πιο υποβαθμισμένη εκπαίδευση, η πρόωρη έξοδος είτε στην ανεργία, είτε στη φτηνή μεταγυμνασιακή κατάρτιση , είτε στον εκπαιδευτικό καιάδα της “μαθητείας”.

Η πολιτική τους διαλύει την κοινωνία, είναι επικίνδυνη και για τη δημόσια εκπαίδευση. Κάθε σχολείο να γίνει κυψέλη αγώνα και αλληλεγγύης, εστία αντίστασης, για να μην συνεχιστεί η καταστροφή, για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

Η δημόσια εκπαίδευση είναι δικαίωμα όλων των παιδιών και όχι των λίγων. Όλοι μαζί να την υπερασπιστούμε. Όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, μαθητές και μαθήτριες, 

Δε θα τους αφήσουμε!
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου