Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Φτιάχνουν κλινική φάντασμα και θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 22-11-2013

Σε μία ακατανόητη κίνηση που θέτει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών προχωρά το υπουργείο Υγείας.


Με συνοπτικές διαδικασίες ιδρύει παθολογική κλινική στο κλειστό νοσοκομείο “Αγ. Βαρβάρα”. Δηλαδή μία παθολογική κλινική η οποία θα λειτουργεί αυτόνομα σε ένα νοσοκομείο φάντασμα δίχως να υποστηρίζεται από άλλα τμήματα, με αποσπάσεις προσωπικού από το νοσοκομείο Νίκαιας.

Γιατροί και ασθενείς κάνουν λόγο για “κλινική φάντασμα” που θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών. Για παράδειγμα εάν παρουσιαστεί το οποιοδήποτε καρδιολογικο περιστατικό, όπως το να πάθει ένας ασθενής έμφραγμα, η κλινική δεν θα μπορεί να υπιστηρίξει το περιστατικό και ο ασθενής θα πρέπει να μεταφερθεί στο νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και θα εξυπηρετηθεί από τον εφημερεύων γιατρό.


“Αποφασίσαν, μέσα στο άδειο κέλυφος του κτιρίου του νοσοκομείου δυτικής Αττικής το οποίο είναι ήδη εγκαταλελειμένο εδώ και δύο μήνες, να ιδρύσουν παθολογική κλίνικά φάντασμα-πεθαμενατζίδικο η οποία θα λειτουργεί μόνης της σε ένα άδειο κτίριο χωρίς να υπάρχουν άλλες ειδικότητες να το υποστηρίζουν”, επισημαίνει στο www.koutipandoras.gr o νευροχειρούργος και επιμελητής στο νοσοκομείο Νίκαιας, Παναγιώτης Παπανικολάου.


“Ενημερώνουμε τους πολίτες ότι οι ασθενείς που θα νοσηλεύονται εκεί δεν θα έχουν άμεση αντιμετώπιση σε περίπτωση που συμβούν διαφόρων ειδών επιπλοκές ή οξέα περιστατικά όπως οξέα καρδιολογικά επεισόδια, ανακοπές, αιμορραγίες πεπτικού, εγκεφαλικά επεισόδια, κλπ. Βάσει των αποφάσεων που έχουν κυκλοφορήσει, σε τέτοιες περιπτώσεις είτε οι ασθενείς είτε οι εφημερεύοντες ιατροί του ΓΝ Νικαίας θα πρέπει να εφεύρουν τρόπους για να διακτινίζονται σε χρόνο μηδέν από το ένα νοσοκομείο στο άλλο”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση των γιατρών της Νίκαιας.


Μάλιστα αποφάσισαν να στείλουν στη συγκεκριμένη κλινική και πέντε ειδικευόμενους γιατρούς. Προσωπικό δίχως την κατάλληλη εμπειρία που σε μια τέτοιου είδους κλινική θα αποχαιρετήσουν την εκπαίδευση μια και καλή.


Γιατροί και προσωπικό κάνου λόγο για κινήσεις που θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ασθενών και ζητάνε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να παρέμβει.


“Εμείς το θεωρούμε άκρως επικίνδυνο για τους ασθενείς και τους θεωρούμε τελείως αντιδεοντολογικό για τους ασθενείς και το υπόλοιπο προσωπικό”, επισημαίνει ο κ. Παπανικολάου.



ΠΗΓΗ. koutipandoras

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου