Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015

ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΛΩΡΙΔΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΩΝ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6-3-2015




ΤΑ ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΟΔΟ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΛΩΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ

Τα πάνω κάτω φέρνει ο ΟΑΣΑ στο κέντρο του Αιγάλεω, καθώς μετά την κατά πλειοψηφία απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου μας (διαφώνησαν όλες οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης), θα εφαρμοστεί μελέτη του ΟΑΣΑ του 2006... 

Αυτή λέει, ό,τι θα πρέπει να παραχωρηθεί για αποκλειστική χρήση των λεωφορείων η μια από τις δύο λωρίδες της Ιεράς Οδού (και στα δύο ρεύματα) από το ύψος της Λ. Κηφισού μέχρι την πλ. Δαβάκη και πιο συγκεκριμένα στο οδικό κομμάτι μεταξύ της οδού Μεσολογγίου και της Καλαβρύτων (βλ. φωτο).

Αυτό συνεπάγεται την ρητή απαγόρευση στάσης/στάθμευσης Ι.Χ κατά μήκος της Ι. Οδού για την ανεμπόδιστη διέλευση των λεωφορείων και η περιφρούρηση της τάξης από την Τροχαία, που θα καραδοκεί για κλήσεις φωτιά! 

Οι αντιδράσεις από την αντιπολίτευση ήταν έντονες, λέγοντας ό,τι η μελέτη πρέπει να επικαιροποιηθεί γιατί οι ανάγκες της πόλης από το 2006 μέχρι σήμερα, έχουν διαφοροποιηθεί. 

Από την άλλη, δεν έλλειπε το ερώτημα... γιατί τα μπλε λεωφορεία θα πρέπει να συνεχίσουν να περνάνε από το κέντρο της πόλης, τη στιγμή που έχει δημιουργηθεί ο Σταθμός του ΜΕΤΡΟ "Αγία Μαρίνα", αλλά και ο προβληματισμός ό,τι η αφαίρεση μιας λωρίδας από την κυκλοφορία των οχημάτων, θα εντείνει το κυκλοφοριακό χάος στο κέντρο  της πόλης.

 

ΠΗΓΗ. ipolimas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου